Piyasalar 10 Hafta Sonra İlk Kez Arttı

24/05/2019

Yatırımcılar 10 haftadır ilk defa hisse senedi portföylerini artırdı. ABD - Çin ticari gerilimi ile 10 haftadır düşüşte olan küresel hisse piyasaları 22 Mayıs ile biten haftada 900 Milyon dolar arttı.

Risklerden uzak durulan 10 haftanın ardından yatırımcı hisse senedi portföyüne yönseldi. Hisse portföyünün genelindeki artışa karşılık gelişmekte olan hisse piyasalarından 3.9 milyar dolara yakın çıkış oldu.

Bank of America Merrill Lynch tarafından yayımlanan EPFR verilerine göre, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin nedeniyle riskten kaçtığı 22 Mayıs'ta sona eren haftada küresel hisse piyasalarına 900 milyon dolar net para girişi oldu.

Ancak yıl başından bu yana yatırımcıların hisse piyasalarından net 135 milyar dolar çektiği göz önüne alındığında para girişinin son derece ufak olduğu görülüyor.

Yatırımcılar gelişmekte olan ülke hisse piyasasından ise 3.9 milyar dolara yakın para çekti. Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı gelişmekte olan ülke hisse piyasalarından para çıkışı geçen yıl Haziran ayından bu yana en yüksek tutarda gerçekleşti.

Küresel tahvil piyasalarına ise 6.4 milyar dolar tutarında para girişi oldu. Finans piyasalarının çalkantılı olduğu dönemlerde güvenli liman olarak görülen tahvil piyasalarına yılbaşından bu yana para girişi 158 milyar doları buldu.

Kaynak: Reuters