Piyasalarda Riskler Makul Seviyelerde

31/10/2018

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, CEO Club bankacılar zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, para ve sermaye piyasalarındaki normalleşmeye bağlı riskler makul seviyeye gerilediğinin altını çizerken, mevcut risklerin likiditeye baskısının da azalmasını beklediğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın CEO Club bankacılar zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

- Bankacılık sektörü olarak dış kaynak girişinin sürmesi için olup-bitenin banka bilançolarına etkisi üzerine yatırımcılarla ve yurtdışı piyasalarla görüşmeye devam ediyoruz.

- Kredilerin çevrilmesi için sürekli müşterilerle iletişim içindeyiz; tüm çabamızla kredi kanallarını açık tutmaya gayret gösteriyoruz.

- Disiplini elden bırakmadan dengeleri sağlam kurmak gerekiyor, bir yandan döviz gelirlerimizi bir yandan da tasarrufları artırmamız gerekiyor.

- Para piyasalarında oynaklık azaldı, faiz oranlarında aşağı yönlü seyir var... Bankaların yurtdışı borçlanmalarını çevirme oranları önemli ölçüde başarılı oldu.

- Kişisel veya sektörel sorunlarımızı ülke sorunu haline getirmemeliyiz; talep ve önerilerde rasyonel olmalıyız.

Kaynak: cnntürk