Prof. İzzettin Doğan gayrimenkule girdi

13/12/2008

Alevi kesimin önde gelen isimlerinden, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, gayrimenkul sektörüne adım attı. Doğan, oğlu Sedat Doğan’la birlikte ‘Antalya Gayrimenkul Yatırımları’ adlı bir şirket kurdu.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi de olan Prof. İzzettin Doğan geçen hafta, basına ‘Alevi Zirvesi’ olarak yansıyan görüşmeyle gündeme gelmişti. Alevi kesimin ileri gelen isimleri, Başbakan Tayyip Erdoğan’la Dolmabahçe Sarayı’ndaki çalışma ofisinde Alevilerin sorunlarını konuşmuştu.

Antalya’da inşaat yapacak Kasım ayı sonunda kurulan ‘Antalya Gayrimenkul Yatırımları’ şirketinin yüzde 83’ü İzzettin Doğan’ın oldu. Doğan’ın şirketteki bir ortağı da Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat. Canpolat, inşaat sektörünün içinden bir isim. Artemis adlı bir inşaat şirketi bulunan Canpolat, yeni kurdukları ‘Antalya Gayrimenkul Yatırımları’ şirketinin henüz çok yeni olduğunu ve ne gibi projelere başlayacaklarının netleşmediğini söylüyor.

Turizm yatırımı da olabilir Kendi şirketi Artemis’in yakında büyük bir projeye başlayacağını belirten Canpolat, “Antalya Çıralı’da taş evler yapacağız. Proje son aşamada. Her taş ev 2 bin metrekare arazi üzerinde. Evler doğanın yapısını bozmayacak. Artemis olarak 200 ev inşa etmeyi düşünüyoruz. İsviçre ve İngiltere’den talep var” diyor.

İzzettin Doğan’ın ana ortağı olduğu ‘Antalya Gayrimenkul Yatırımları’ şirketinin faaliyet alanı içinde turizm ve gayrimenkul yatırımları yapmak, turizm tesisleri kurmak bulunuyor. Şirket, alışveriş merkezi, kongre sarayı gibi inşaatlar da yapabilecek. Canpolat, gündemdeki projeler hakkında “Bir şey söylemek için erken, projeler geliştireceğiz, henüz net bir şey yok” diyor.

Kaynak: Milliyet