Satılık Konutta Yıllık Artış Yüzde 8.67

10/09/2018

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8.67 ve kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6.24 olarak gerçekleşti.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8.67 ve kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6.24 olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %10 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı kent oldu. İstanbul'u %4 ile İzmir, %2 ile Ankara ve Bursa izledi.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8,67 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6.24 oldu.

Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,031 lira olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 liraya ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

Mart ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan kent %17 artışla Bilecik oldu. Bu ilimizi Amasya, Muğla, Uşak, Kütahya ve İstanbul izledi. Fiyatların en çok düştüğü iller %7 düşüşle Rize ve Batman, %6 düşüşle Artvin ve Sivas oldu.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, İstanbul konut piyasasındaki hareketlilik ve yukarı doğru ivmelenme devam etti. Buna rağmen, geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre en çok artış gösteren ilk 5 kent arasında yer alan İstanbul, Ağustos ayında ilk 5 kent arasında giremedi.

İstanbul satılık konut fiyatları en çok Ocak-Haziran 2018 arasında gösterdiği %12'lik artışla dikkat çekmiş diğer 6 aylık periyotlarda %10'un altında seyretmişti.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 verilerine göre %10'luk artış gösteren İstanbul konut fiyatları bu artış ile stabil görünümüne dönme eğiliminde olduğunu gösterdi.

Kaynak: haberler