Şehit Yakınlarına Faizsiz Konut Kredisi

06/08/2018

Şehit yakınlarıyla gaziler için devletin tüm kaynakları seferber edilecek. Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında şehit yakınlarına faizsiz konut kredisi ve sosyal tesis gibi projelere yer alıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planında vatan için canlarını hiçe sayanlar unutulmadı. Her daim şehit aileleri ve gazilerden desteğini esirgemeyen devlet, önümüzdeki 100 günlük dönem içinde hayata geçireceği bazı projelerle de şehit aileleri ve gazilerin yanında olmaya devam edecek.

Gerçekleştirilecek projelerden bazıları şöyle:

60 Milyonluk Konut Kredisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerden ihtiyaç sahibi 526 aileye 60 milyon TL faizsiz konut kredisi kullandırılacak.

SGK Borçları Silinecek

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın hayata geçireceği projeler ile şehit yakını ve gazilere çıkarılan SGK borçları terkin edilecek. Er-erbaşların eş, çocuk, ana ve babaları da sağlık hizmetlerinden faydalandırılacak.

Ankara’da Sosyal Tessis

Milli Savunma Bakanlığı, gazilere ihtiyaçları olan bakımı sunacak ve sosyal hayata adaptasyonunu sağlayacak olan 100 yatak kapasiteli gazi bakımevi, gaziler camisi ve sosyal tesisleri içeren Ankara "Gazi Uyumevi"nin ihalesini gerçekleştirecek.

Yurtdışında Şehitlikler Açılacak

Dışişleri Bakanlığı ise Krakow, Galiçya, Bratislava, Malta ve Bakü'deki Türk şehitlikleri projelerine başlayacak.

Kaynak: haber 7