Şekerbank Konut Kredisi Oranları

17/10/2018

Şekerbank'ın konut kredisi ürünleri, konut kredisi faiz oranları ve krediye ek uyguladığı masrafları KrediPazari.com araştırdı.

Şekerbank konut kredisi kapsamında farklı ödeme seçenekleri sunuyor. Şekerbank konut kredisi ürünlerinde taksitler sabit faizli olarak eşit taksitler halinde, ya da artan taksitli veya esnek ödemeli olarak kullanılabiliyor.

Şekerbank Konut Kredisi Detayları

10 yıla kadar vade seçeneklerinden yararlanılabilir.

Satın alacak konutun ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanılabilir.

Sabit faizli kredide, erken ödeme halinde, erken ödeme tutarı üzerinden tutarın kalan vadesi 36 ayı aşmayan kredilerde %1’i, kalan vadesi 36 ayı aşan kredilerde ise %2’si kadar erken ödeme ücreti alınır. Erken ödeme, erken kapama, ara ödeme ve başka şekillerde ödeme planında belirtilen vadelerden önce yapılmış tüm ödemeler erken ödeme kabul edilir.

Teminat olarak, satın alınan evin ipoteği yeterli olup, yapılan kredi başvularında kefil şartı aranmamakla birlikte Şekerbank gerekli gördüğü durumlarda kefil talep hakkına sahiptir.

Şekerbank Konut Kredisi Hesaplama

Şekerbank konut kredisi kapsamında 120 ay vadeye kadar %2,95 faiz oranı uyguluyor. Şekerbank’tan 120 ay vadeli 100 TL tutarındaki kredi için konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödemeler 3 bin 195 TL,toplam geri ödeme ise 383 bin 400 TL oluyor.

Şekerbank Konut Kredisi Masrafları

Şekerbank konut kredisi kapsamında 100 bin TL tutarındaki konut kredisi için 500 TL kredi tahsis ücreti alıyor. Ayrıca konutun değer tespiti için durmuna geöre değişkenlik göstererek en fazla 2225 TL ekspertiz ücreti uyguluyor. Şekerbank ipotek tesis ücreti olarak 162 TL masraf alıyor.

Kaynak: KrediPazarı