Şekerbank’tan 30 Yıllık Ev Kredisi

21/04/2011

Türkiye’de ilk kez 30 yıl vadeli konut kredisi Şekerbank tarafından verilmeye başlıyor.

a44Banka, konut kredisi aylık faizini yüzde 0.94 olarak belirledi.

Şekerbank, konut finansmanı şirketi olan iştiraki Şeker Finans’ın temin ettiği 200 milyon dolar tutarında Denizaşırı Özel Yatırım Kurumu (Overseas Private Investment Corporation-OPIC) kaynağının da bulunduğu bir portföy ile 30 yıla varan vadede konut kredisi verecek.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin’in verdiği bilgiye göre banka, sektörde vade açısından bir ilk olacak konut kredisiyle vade özelliğinden dolayı düşük taksitli, kira öder gibi ev sahibi olma olanağı veren, sadece ikamet amaçlı konutlara yönelik krediyle özellikle orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin ev sahibi olmasına olanak tanıyacak.

Kredilendirmede ortalama büyüklüğün 70 bin lira civarında, maksimum büyüklüğün ise 450 bin lira olacağına dikkati çeken Uluşahin, yatırım amaçlı kredi almak isteyenlerin müşteri portföylerinde yer almayacağını, gerçekten ev ihtiyacı olanlara kredi vereceklerini kaydetti.

Şeker Finans Genel Müdürü Bahadır Teker de ABD’li finans kuruluşu OPIC’ten alınan  kredinin Türkiye’de ilk defa bir özel sektör kuruluşunun aldığı açık ara en uzun vadeli kredi olduğunu, yine Türkiye’de ilk defa konutla ilgili yurt dışından konuta özel bir finansman yapıldığını vurguladı.

Teker, Şeker Finans tarafından verilecek konut kredisinin aylık faizinin yüzde 0.94 civarında olacağını belirterek, “Aslında bir miktar kendimizden baskılamış olacağız. Ufak bir dosya masrafı var. Bununla aylık faiz yüzde 1 civarında. Dolayısıyla senelik yüzde 12-12.5’ler civarında bir faiz maliyetine denk geliyor” diye konuştu.

Kaynak: Milliyet