Yılın İlk Çeyreğinde Sektörün En Büyük Kredi Portföyüne Sahip Banka Ziraat Bankası Oldu

10/05/2016

Ziraat Bankası, aktif, nakdi kredi, gayri nakdi kredi, toplam kredi, konut kredisi, mevduat, öz kaynak, şube sayısı, ATM sayısı vb. alanlarda birinciliğini sürdürüyor

Ziraat Bankası'nın ilk çeyrekte net kârı %46 artırarak 1.6 milyar liraya çıktı. Banka 255 milyar liralık toplam kredi hacmi ile de sektörün lideri oldu.

Ziraat Bankası, geçen yılın ilk çeyreğinde 1.1 milyar TL olan net kârını, bu yılın aynı döneminde yüzde 46 artırarak 1.6 milyar liraya çıkardı. Bankacılık sektörünün genelinde ilk çeyrek kârlılığı yüzde 22.6 arttı. Ziraat Bankası sektörün iki katından fazla kâr artışı sağladı.

Kredide Lider

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredi ağırlıklı büyüme stratejisine devam ettiklerini ve kredilerin bilanço içerisindeki payını yüzde 62'nin üzerine çıkardıklarını belirtti.

 193 milyar lirası nakdi, 62 milyar lirası gayrinakdi olmak üzere ekonomiye sağlanan finansmanın 255 milyar lirayı aştığına dikkat çeken Aydın, Ziraat Bankası'nın sektörün en büyük kredi portföyüne sahip bankası konumunda olduğunu ifade etti. Nakdi kredilerin yüzde 70'in üzerindeki kısmının kurumsal kredilerden oluştuğunu bildiren Aydın, "Kurumsal kredilerle, ülkemizin en büyük projelerinin yanı sıra en büyük firmalardan girişimci KOBİ'lere, tarımsal üretim yapan firmalara ve çiftçilere kadar geniş bir yelpazede müşterilerimize ihtiyaç duydukları finansmanı sağlamaktayız" diye konuştu. Aydın takipteki kredilerden herhangi bir satış yapılmadan takipteki krediler oranının sektör ortalamasının yarısı düzeyinde olduğunu ve bankanın takipteki krediler oranının yüzde 1.7 seviyesinde bulunduğunu belirtti.

Her Alanda Birinci

Yurtdışında 18 ülke ve 97 noktada hizmet veren Ziraat Bankası'nın, 130'dan fazla ülkede bin 800 banka ile muhabirlik ilişkisinde bulunduğuna değinen Aydın, "Aktif, nakdi kredi, gayri nakdi kredi, toplam kredi, konut kredisi, mevduat, öz kaynak, şube sayısı, ATM sayısı vb. alanlarda birinciliğini sürdürmekte olan Ziraat Bankası, ülkenin en önemli aktifleri arasında yer almak sorumluluğu ve heyecanıyla faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Kaynak: Sabah