Sektörün En yüksek Kredi Notu Nef’te

02/08/2018

Gayrimenkul sektöründe sıkıntıların konuşulduğu bir dönemde Nef sermaye artırımına gitti. Sektördeki en yüksek kredi notuna sahip olan Nef, ödenmiş sermayesini 406,6 milyon TL artırdı.

Konut sektöründe satış liderliğinin yanı sıra son 3 yılda gerçekleştirdiği 4.500’ün üzerinde konut teslimiyle gayrimenkul sektöründe büyük bir başarıya imza atan Nef; ödenmiş sermayesini 52 milyon 390 bin TL’den 459 milyon 174 TL’ye yükseltti. Bu artışla Nef şirket öz kaynaklarını 1 milyar TL seviyesine yükseltmiş oldu.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, kredi notumuzu iki basamak artırarak A+ seviyesine yükseltmiş ve böylece Nef gayrimenkul sektöründe en yüksek kredi notuna sahip firma olmuştu. Sermaye artırımı kararımız, orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisine ve gayrimenkul sektörünün geleceğine olan inancımızın bir göstergesi” dedi.

6 Ayda 1.1 Milyar TL Ciro

Timur, “Nef olarak, son 3 yılda 4.500’ün üzerinde konut teslimi gerçekleştirirken, son 4 yıldır da konut satışlarında sektör lideri durumundayız. 2018 yılında da büyüme performansımızı sürdürüyoruz. Yılın ilk yarısında 1,1 milyar TL satış cirosuna ulaşarak geçen yıla göre %40’ın üzerinde bir büyüme yakaladık” dedi. Aktif büyüklükte sektörde lider olduklarını da belirten Erden Timur şöyle devam etti: Dünyanın en önemli finansal kuruluşlarından olan ve ülkemize her yıl 2 milyar euronun üzerinde yatırım yapan EBRD, dünyada konut sektöründeki ilk ortaklığını Nef ile yapmıştı. Ardından gelen JCR not artışı ile yatırım yapılabilir seviyenin en üst seviyesi olan A+ notuna ulaştık. Sermaye artırımı kararımız, orta ve uzun vadede Türkiye ekonomisine ve gayrimenkul sektörünün geleceğine olan inancımızın bir göstergesi.

JCR’dan Kredi Notu A+

Geçtiğimiz günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Nef’in kredi notunu iki basamak artırarak A+ seviyesine yükseltmiş ve böylece Nef, gayrimenkul sektöründe en yüksek kredi notuna sahip firma olmuştu. JCR tarafından açıklanan raporda, not artışına gerekçe olarak güçlü finansal yapı, satış gelirlerinde ve kârlılık performansında artış beklentisi ve şirketin likit pozisyonu gösterilmişti. Nef’in ödenmiş sermayesini 407 milyon TL artırması bu gerekçeleri daha da kuvvetlendirmiş oldu.

Kaynak: ntv