Son Faiz Artışından Sonra Konut Kredisi

07/08/2018

Bu hafta itibari ile bir çok banka yine peş peşe konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Yapılan son güncelleme sonrası bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.8 seviyesini geçti.

En düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının uyguladığı %1.38 olurken, en yüksek konut kredisi faiz oranını da HSBC’nin uyguladığı %2.20 oldu. Konut kredisi kullandıran bankaların ortalama kredi faiz oranı ise güncel olarak %1.81’e ulaştı.

Konut Kredisi Faiz Oranları Yine Arttı

Vatandaş konut kredisi faiz oranlarında tekrar bir indirim beklerken konut kredisi faiz oranları yeniden yükseldi. Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Alternatifbank, DenizBank, Akbank,TEB ve HSBC konut kredisi faiz oranlarını artırdı. En yüksek faizli konut kredisini kullandıran banka %2.20 faiz oranıyla HSBC oldu.

Kamu Bankalarının Faiz Oranları Değişmedi

Kamu Bankaları %1.38 konut kredisi faiz oranı ile kredi kullandırmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank konut kredisi ürünlerinde ortak faiz oranı olan %1.38 faiz oranı ile en düşük konut kredisi faiz oranını uyguluyor.

En Düşük Faizli Konut Kredisi Hesaplama

%1.38 faiz oranı ile konut kredisi kullandıran Ziraat Bankası, HalkBank yada VakıfBank’tan 500.000 TL 120 ay vadeli örnek konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık konut kredisi ödemesi 8.550,98 TL toplam geri ödemesi ise 1.026.117 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazarı