Son Faiz Artışları İtibari ile Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları

02/08/2018

Bankaların sık sık güncelleme yaparak arttırdıkları konut kredisi faiz oranlarını KrediPazari.com araştırdı. Bu hafta yapılan son faiz artışları itibariyle güncel konut kredisi faiz oranları.

10 Mayıs’ta Ziraat Bankası’nın öncülüğünde başlayan %0.98’lik konut kredisi indirimi 2 Temmuz itibari ile son son buldu. 2 Temmuz’dan 10 Temmuza kadar en düşük faizli konut kredisini Ziraat Bankası %1.25 faiz oranı ile kullandırdı. Ardından %1.27 faiz oranı ile HalkBank, VakıfBank geliyordu. O hafta itibari ile bankaların konut kredisi faiz oranı ortalaması %1.54 seviyesindeydi.

10 Temmuz’da Ziraat Bankası da konut kredisi faiz oranlarını %1.38 seviyesine yükseltti ve üç kamu bankası olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankasının konut kredisi faiz oranları %1.38 seviyesinde olarak değişmeden bugüne kadar aynı kaldı.

23 Temmuz itibari ile başlayan haftaya Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve ICBC artan faiz oranları ile başladı. Ardından Finansbank ve İNG Bank da konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. DenizBank’ta faiz indirimine gitti. Bankaların konut kredisi faiz oranlarının ortalama seviyesi %1.73 oldu.

İçerisinde bulunduğumuz hafta itibari ile de Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Akbank ve DenizBank yeniden faiz artışı yaptı. Gün itibari ile bankaların konut kredisi faiz oranlarının ortalaması %1.77 seviyesine ulaştı.

Bankalar sıklıkla konut kredisi faiz oranlarını güncellemeye gidiyor. Bu durumun yaşanmasında hem kredi maliyetleri hemde kredi kullandırma rekabeti yer alıyor. KrediPazari.com 2 Ağustos itibari ile tüm bankaların 120 ay vade için güncel konut kredisi faiz oranları liteledi;

Ziraat Bankası Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,38

Halkbank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,38

VakıfBank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1.59

İş Bankası Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,60

Yapı Kredi Bankası Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,65

Garanti Bankası Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %2.15

QNB Finansbank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,80

ING Bank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,68

Akbank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,83

TEB Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1,68

Türkiye Finans Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1.56

Kuveyt Türk Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1.57

DenizBank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %1.85

ŞekerBank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %2.12

ICBC Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %2.19

HSBC Güncel Konut Kredisi Faiz Oranı %2.00

Kaynak: KrediPazarı