Standard & Poor's Türk Bankacılık Sektörü Raporunu Açıkladı

28/03/2014

Standard & Poor's yüksek faiz oranları, yüksek kredi kayıpları ve borçlanmadaki yavaşlamanın 2014 yılında Türk bankalarının kazanımlarını azaltacağı ön gördüğünü açıkladı

Standard & Poor's'un, Türk bankacılık sektörü hakkındaki raporunu yaymladı. Raporda, "Yerel politikadaki gelişmeler, yaklaşan seçimler ve Fed'in devam eden tahvil alımının azaltımı, Türk bankaları için belirsizlikleri artırmaktadır" denildi.

Merkez Bankası'nın Ocak ayındaki faiz artırımı 2014'ün en azından ilk yarısında faiz marjlarını daraltması beklendiğine de dikkat çekilen S&P raporunda, "Yüksek faiz oranları, yüksek kredi kayıpları ve borçlanmadaki yavaşlamanın 2014 yılında Türk bankalarının kazanımlarını azaltacağı ön görülmektedir" saptamasında bulunuldu.

Türk bankalarının, özellikle dış borçlanmayla bağlantılı olan yüksek fonlama riskleri konusunda uyarıldığı S&P raporunda, takipteki kredi karşılıklarının yeterliliği ve sermaye tamponuyla faaliyet gösteren Türk bankalarının, kredi portföyü kalitesi baskılarına karşı dayanıklılık gösterebileceğinin de altı çizildi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı