Şubat Ayında En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

06/02/2020

Konut kredisi faiz oranları Şubat ayında da düşmeye hız kesmeden devam ediyor. En düşük konut kredisi faizi ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hangi bankada?

Bankaların konut kredisi faiz oranları son dokuz aydır kesintisiz şekilde düşüş ivmesinde hareketini sürdürüyor. 2019 Mayıs ayında başlayan konut kredisi faiz indirimleri Merkez Bankası’nın Temmuz ayında başladığı faiz indirimleri ile hızlandı. 2019’un ikinci yarısından sonra gerileyişi hızlanan konut kredileri Ağustos ayı itibariyle ilk olarak kamu bankalarında %1’in altına indi. Geçtiğimiz yıl boyunca devam eden faiz indirimleri 2020’de de tüm hızıyla sürüyor.

Konut kredisinde psikolojik seviye olan %1’in altına inen faiz oranları düşüşüne devam ederek güncel olarak %0.70 - %0.80 bandına kadar düştü. Konut için uygulanan en uygun faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından sadece sıfır konutlarda geçerli olarak uygulanan %0.79 seviyesinde yer alıyor. İkinci el konut için kredi tekliflerinde kamu bankaları gerilerde kalırken özel bankalar ön planlara çıkıyor. İkinci el konut için en düşük oranı Kuveyt Türk Bankası %0.89 kar payı oranı ile kullandırıyor.

Faizlerde yaşanan düşüş sonrasında güncel olarak bankalardan 100.000 TL tutarlı ve 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde bankaya vade sonunda yapılan toplam geri ödeme 126.000 TL oluyor. Kredinin aylık ödemeleri de yaklaşık 2.100 TL’ ye karşılık geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre 6 Şubat itibariyle konut için en düşük kredi faiz oranları şu şekilde yer alıyor;

Kamu Bankaları Konut Kredisi

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık %0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. Kamu bankalarının ikinci el konutta sunduğu kredi faiz oranları özel bankaların gerisinde kalıyor. Ziraat Bankası ve HalkBank %0.99, VakıfBank ise %0.93 faizle ikinci el konuta kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı için tabela kar payı oranlarını %0.94 olarak uyguluyor. Banka ayrıca kampanyalı konut finansmanı dahilinde tüm konut taleplerini %0.89 oranla karşılıyor.

İNG Konut Kredisi

İNG tabela faiz oranlarını %0.96 kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını ise %0.94 olarak sunuyor.

İş Bankası Konut Kredisi

İş Bankası %1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için %0.95 faizle konut kredisi sağlıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası dün uyguladığı indirim sonrasında 3 yıl vadeye dek %0.95, 5 yıl vadeye kadar %0.97 ve 10 yıl vadeye kadar %0.99 faizle kredi kullandırmaya başladı.

Kaynak: KrediPazari