Tapu Harcı İndirimi ve Konutta KDV İndirimi kampanyası Devam Ediyor

20/07/2018

Vatandaşın konut alımlarını teşvik etmek amacı ile hayata geçirilen tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi kampanyası devam ediyor.

Konut kredisi faiz indirimi 2 Temmuz 2018 itibari ile sona ererken tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi için fırsatlar ise devam ediyor. Peki, tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi ne zaman sona erecek, son başvuru tarihi ne zaman?

Son Başvuru Tarihi 31 Ekim 2018

Tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi için açıklanan son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak belirlenmişti. Ancak ilerleyen günlerde beklendiği gibi 3 aylık konut kredisi indirimi kampanyası başlatılırsa bu durumda tapu harcı indirimi son başvuru tarihi biraz daha uzatılabilir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı indirim konusunda devreye girebileceği gibi indirimin uzatılması durumunda konut satış rakamlarının biraz daha yükselebileceği öngörülüyor. Bilindiği üzere tapu harcı olarak konut satışlarında alıcı taraftan binde 20 ve satıcı taraftan binde 20 oranında olmak üzere toplamda binde 40 oranında tahsilat yapılırken bu oran getirilen indirim ile beraber şu anda her iki taraftan da binde 10 olmak üzere toplamda binde 20 olarak uygulanıyor.

Kaynak: emlak365