Tapu Harcı ve KDV İndiriminde Son Günler

24/10/2018

Vatandaşın konut alımını desteklemek için Mayıs ayında uygulamaya başlayan tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi için son tarih 31 Ekim. Tapu harcı ve KDV indirimi uzatılacak mı?

Mayıs ayında başlayan konut kredisi faiz indirimi ile beraber tapu harçlarında ve konut alımındaki KDV oranlarında indirime gidilmişti. Konut üreticisini de konut alan vatandaşı da oldukça mutlu eden indirim kampanyası Mayıs ayında Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük destek sağlayan uygulama konut alan vatandaşın masraflarında da ciddi azalmalar sağladı.

Tapu Harcı ve KDV indirimi kampanyası kapsamında konut teslimlerinde, %18 yerine %8 KDV uygulanırken, tapu harcı indirimi ise her iki taraf için de toplamda %4 yerine %3’e indirildi.

Söz konusu indirim 300 bin TL değerinde konut alımında KDV oranı 54 bin TL yerine 24 bin TL ye, tapu harcı miktarı da bin 12 bin TL den 9 bin TL ye düşürdü. Konut sektöründe KDV ve tapu harcı indirimi kampanyasının devam etmesi istense de kampanya 31 Ekimde son buluyor. Konut sektörü ilerleyen günlerde tapu harçlarının yeni bir düzenleme ile yenilenmesini talep ediyor.

Kaynak: KrediPazarı