TBB Bankaların Kredi Masraflarının Karşılaştırıldığı İnternet Sitesi Kurdu

30/12/2019

Türkiye Bankalar Birliği, bireysel bankacılık müşterilerine, kendilerinden alınan ücret ve masraf kalemlerinin karşılaştırılabilir bir formatta sunulduğu "www.bankacilikurunvehizmetucretleri.org.tr" web sitesinin hizmete açıldığını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliğinden (TBB) yapılan açıklamada, bireysel bankacılık ürün ve hizmet ücretlerinin karşılaştırılabilir şekilde yayınlandığı internet sitesi kurulduğunu duyurdu.

Finansal tüketicilerden (bireysel bankacılık müşterileri) alınan ücret kalemlerinin karşılaştırılabilir bir formatta sunulabilmesi için, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yönlendirmesiyle, Türkiye Katılım Bankaları Birliği iş birliğinde Türkiye Bankalar Birliği bünyesinde bir internet sitesi hazırlandı.

"www.bankacilikurunvehizmetucretleri.org.tr" adresinden ulaşılabilen internet sitesinde, bireysel ürün veya hizmetlere ilişkin olarak faiz ve kar payı dışında alınacak her türlü ücret, komisyon ve masraf türlerine ilişkin bilgilerin açık, anlaşılır ve karşılaştırılabilir şekilde finansal tüketiciye sunulması amaçlanıyor.

Finansal tüketicilere yönelik ürün veya hizmetlerden faiz veya kar payı dışında alınacak her türlü ücret, komisyon ve masraf türleri ile bunlara ilişkin usul ve esaslar, BDDK tarafından yürürlüğe konulan, Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında belirleniyor.

Söz konusu internet sitesi üzeriden bankaların konut kredisinden aldığı yasal ekspertiz, kredi tahsis ücreti ve ipotek tesis ücreti gibi masraflar listelenerek görüntülenebiliyor.

Kaynak: KrediPazari