TCMB Faiz İndirim Beklentileri Artıyor

17/07/2019

Bir kuruluş daha Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim beklentilerini arttırdı. Morgan Stanley Merkez Bankası'ndan bu ay 250 baz puan faiz indirimi bekliyor

Morgan Stanley Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Temmuz'daki politika toplantısına ilişkin beklentisini revize etti.

Morgan Stanley ekonomisti Ercan Ergüzel'in e-posta notuna göre kurum, bankadan Temmuz toplantısı faiz indirimi beklentisini 100 baz puandan 250 bp'a çıkardı.

Notta, söz konusu revizyonun yeni TCMB Başkanı Murat Uysal'ın yakın zamanda Anadolu Ajansı ile gerçekleştirdiği mülakattaki görece daha güvercin/temkinli iyimser söyleminden kaynaklandığı belirtildi. Morgan Stanley bankadan Eylül ve Ekim aylarında 200'er bp olmak üzere toplam 400 bp faiz indirimi bekliyor. Kuruma göre banka yılın son toplantısında faiz değişikliğine gitmeyecek.

2019 sonuna dek genişlemeci döngü politika faizini %24'ten %17.5 seviyesine çekecek.

Dün yaptığı açıklama ile İş Yatırım da TCMB’nin Temmuz Para Politikası Toplantısından çıkabilecek faiz indirimi beklentisini artırarak bu ay indirim beklentisini 400 puan olarak açıklamıştı.

Kaynak: Bloomberght