TEB Konut Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

07/04/2020

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paketi kapsamında bireysel kredi müşterilerinin borçlarını 3 aya kadar erteliyor. TEB kredi erteleme işlemi nasıl yapılıyor?

TEB'den ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi kullanan ve coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paketi kapsamında taksit ödemelerinde zorluk çeken müşterilerimize 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyoruz.

Bankadan kredi ödemesi erteleme işlemini anında yapmak için CEPTETEB İnternet Şubesi’ne girerek “Kredi Detay” sayfasındaki “Taksit Ertele” seçeneğini kullanılabiliyor. Ayrıca 30 Nisan'a kadar, 0850 200 0 666 numaralı TEB Çağrı Merkezi’miz aracılığıyla da erteleme başvurusunda bulunulabilir. İnternet Şubemizden yapılan başvurular işlem anında, Çağrı Merkezimizden yapılan başvuruların sonuçlanması ise yoğunluğuna göre zaman alabiliyor.

İşlem esnasında taksit günleri değişmeyerek ilk taksit tarihi 3 aya kadar ertelenebiliyor. Erteleme yapılan dönemde oluşan anaparanın gün sayısından kaynaklı faiz ve varsa vergiler ilk kredi taksit ödemenize yansıtılıyor. Krediye bağlı sigortanın olması durumunda vade tamamlanana kadar sigortada devam ediyor.

Kaynak: KrediPazari