TEB’den Sıfır Peşinatlı Konut Kredisi Fırsatı

13/04/2020

TEB konut almak isteyen ama peşinatı olmayan ya da peşin parasını tutmak isteyen tüketiciler için konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor. TEB sıfır peşinatlı konut kredisi detayları neler?

Coronavirus önlemleri kapsamında bankaların konut kredisi peşinat tutarı %10’a indirildi. Bankalar kredi yasası gereğince artık konutun ekspertiz değerinin en fazla %90’ına kadar konut kredisi kullandırmaya başladı. Kalan kısım bankalar tarafından peşinat olarak talep ediliyor.

TEB konut için peşinat tutarı olmayan veya peşinat tutarını farklı bir yatırım aracında değerlendirmek isteyen tüketicilere yönelik %100 Konut Kredisi ürünü sunuyor.

Peşinatsız Konut Kredisi Şartları

Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin %90’ına kadar kredi veren TEB kalan %10’luk kısım için ise nakit karşılık ya da tüketiciye ait ikinci bir gayrimenkul ipoteği ile konut kedisini %100’e tamamlıyor. Böylece tüm kredi tutarı uygun faiz ve uzun vade avantajı ile alınabiliyor.

TEB ayrıca geri ödeme sürecinde, kalan konut kredi bakiyesi ikinci teminata gerek olmayan tutara indiğinde, konut kredisinin kapanmasını beklemeden ikinci ipoteği veya nakit blokeyi kaldırıyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB %100 konut kredisi ürünü kapsamında 5 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı, 10 yıl vadeye kadar ise %1.08 faiz oranı ile kredi sağlıyor. Bankanın 5 yıl vadeli konut kredisi maliyeti yıllık %13 seviyesinde yer alıyor.

TEB Konut Kredisi Hesaplama

Bankadan Peşinatsız Konut Kredisi ürünü dahilinde 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık ödeme miktarı 2.200 TL, toplam ödeme tutarı ise 333.000 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari