Temmuz Ayında Kentsel Dönüşüm Kira ve Faiz Destekleri Ne Kadar?

01/07/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında maliklere kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği yada kira desteğinde bulunuyor. Kentsel dönüşüm kira ve faiz destekleri Temmuz ayında ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm çalışmaları çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm hedefi kapsamında her yıl 300.000 konutun dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında konutları dönüşüme girmiş vatandaşlara kira ya da konut kredisi faiz desteği sunuyor. Söz konusu kira İstanbul için 960, Anadolu illeri için 900 TL seviyesinde. Kira desteği kullanmayan vatandaşlar %0.41’e kadar konut kredisi desteğinden faydalanabiliyor.

Yüzde %1.38'den Başlayan Faiz Oranları

En uygun kentsel dönüşüm konut kredisi faizlerini kullandıran VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadeye kadar %1.79 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.37, standart konutlara da %0.33 oranında destek sağlanıyor.

Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için %1.38, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için %1.42, standart konutlar için ise %1.46’ kadar düşüyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede taksitleri 1.700 TL oluyor. Toplam geri ödemesi de 205.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı