TOKİ 100.000 Konut Kura Sonuçları Açıklandı mı?

05/02/2020

TOKİ’nin tarihin en düşük konut kredisi faiz oranı olan %0.49 ile satışa sunduğu 100.000 sosyal konut için kura sonuçları merakla bekleniyor. TOKİ 100.000 konut kura sonuçları açıklandı mı?

100.00 sosyal konut için TOKİ kura çekilişi heyecanı devam ediyor. Yüz binlerce kişinin E-Devlet ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirdiği başvurunun ardından TOKİ kura sonuçları merakla araştırılmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte TOKİ yetkililerinin hazır bulunacağı kura çekilişi esnasında canlı yayın imkanı da yer alacak. Peki, TOKİ kura çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekilişi 81 ilde yüz binlerce kişi tarafından canlı olarak takip edilecek. Ev sahibi olma hayaliyle 100.000 sosyal konut için başvuruda bulunan birçok vatandaş, internet üzerinden canlı olarak kura sonuçlarını görüntüleyebilecek. Çekiliş, noter huzurunda gerçekleşecek.

TOKİ kura çekilişi hakkında resmi kaynaklardan yapılan açıklama şubat ayını işaret ediyordu. Tam tarih açıklaması yapılmayan TOKİ kura çekilişi için herhangi bir aksilik olmaması halinde ay ortasında tam tarih konusu belirginleşmiş olacak.

TOKİ Kura Sonuçları

TOKİ kura sonuçları, çekilişin tamamlanmasının ardından, aksilik olmaması halinde aynı günün akşamında erişime açılmaktadır. Kuraya katılan vatandaşlar, TC Kimlik Numarası ile sonuçları Toplu Konut İdaresi'nin belirlediği sistem üzerinden kolayca sorgulayabilecek. TOKİ kura sonuçlarının 28 Şubat tarihine kadar açıklanmış olması bekleniyor.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

TOKİ kura sonuçları için bu yıl E-Devlet entegrasyonu sağlanmaz ise sonuçlar kurumun resmi internet üzerinden sorgulanabilecek. TOKİ kura sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerinde yer alan sorgulama motoru aracılığıyla TC Kimlik Numarası girilerek görüntülenebilecek.

Kaynak: Hürriyet