TOKİ 100.000 Konut Kuraları Çekilmeye Devam Edecek

27/04/2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçireceği 100.000 konut projesi için coronavirus nedeniyle ertelenen kura çekilişi yarın itibariyle tekrar başlıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirus tedbirleri kapsamında hayata geçireceği projelerin kura çekilişlerini ileri bir tarihe erteleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yarın itibariyle kurallara kaldığı yerden devam edecek.

24 Şubat tarihinde İzmir Karabağlar projesi ile başlayan TOKİ 2020 projeleri kura törenleri coronavirus tedbirleri dahilinde 12 Mart 2020 tarihinden itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleştirilmişti.

TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan 100.000 konut 2020 kura çekimi törenleri, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesinde meydana gelebilecek sağlık risklerini engellemek için 23 Mart tarihi itibariyle ertelendi.

Kuralar Yarın Başlıyor

Coronavirus tedbirleri dahilinde bankalar kurada hak sahibi olamayanların şubeye gitmeden başvuru bedellerini geri alabilmelerine imkan veren tüm çalışmalar tamamlandı. Bu tedbirler kapsamında kura çekimleri vatandaşların katılımına kapalı olarak, noter huzurunda yapılacak. Kurada adı çıkmayan vatandaşlar Ziraat Bankası ve HalkBank’a yatırdığı başvuru bedellerini bankaya gitmeden alabilecek.

Yarın başlayacak olan TOKİ 100 bin konut kura çekimleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı şekilde yayınlanacak.

TOKİ 100.000 konut projelerinde yarın Manisa Köprübaşı 75 konut, Manisa Akhisar 125 konut, Manisa Salihli 150 konut ve Denizli 118 konut projeleri için kura çekimleri yapılacak.

Kaynak: Emlak Kulisi