TOKİ 2019’da 250 Bin Konutun Kentsel Dönüşümünü Tamamlayacak

28/02/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2019 yılında 250.000 konutun kentsel dönüşümünü tamamlayacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sivas Akıncılar, Divriği ve Zara ilçelerinde inşaatı tamamlanan 843 konutun anahtar teslim töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yatay Mimari Doğrultusunda Üretim

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, törende yaptığı konuşmada TOKİ’nin önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yatay mimari doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Bulut konuşmasına şu şekilde devam etti: “İnsanlarımızı toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üretileceğiz. Bu çerçevede projelerimizi de revize ederek İnsan-şehir-tabiat dengesini gözeten binalar ve mahalleler kurma gayretindeyiz. Bu projelere ilaveten şehirlerimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracak, insanı toprak ve bitkiyle buluşturacak projeler ve mekânlara daha çok yer vereceğiz. Çünkü ekonomik ve teknolojik gelişmelerin getirdiği yeni yaşam tarzı, sadece barınmanın yeterli olmadığını, daha nitelikli, konforlu yaşam alanlarının üretilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. İnsanlarımız artık sadece barınma ihtiyacını gidermek değil, çevre ile etkileşimini artıracağı, kendisine sosyalleşme imkânı sunan sosyal yaşam alanları talep etmektedir.

2019'da Kentsel Dönüşüme 250 Bin Konut Katılacak

TOKİ tarafından 16 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında 142.000 konut ve sosyal donatı için yaklaşık 17,7 milyarlık ihale gerçekleştirdiklerini belirten Bulut, “Şu anda 59 il, 134 ilçede yürütülen toplam 163 kentsel dönüşüm projesine, 2019 yılında 66 proje daha ilave edilecek olup bu kapsamda yaklaşık 25.000 konutun daha ihalesi öngörülmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda Sivas’ta; biri merkezde diğeri Şarkışla’da olmak üzere iki Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilmiş,1.220 konut üretilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir.” dedi.

Kaynak: Emlak Kulisi