TOKİ Ankara Mamak Konut Satışları

23/10/2018

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara Mamak Projesi ile inşa etmiş olduğu 238 adet konutu 1 Kasım Perşembe gününden itibaren açık satış usulü ile şartsız şekilde satışa çıkarıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara’nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde hayata geçirmiş olduğu sosyal konut projesinden 238 adet konutunu 1 Kasım 2018 Perşembe günü dar gelirli aileler için sunuyor.

TOKİ Ankara Mamak Alt Gelir Grubu Projesi’nde toplamda 158 adet konuta yer verilirken, Mamak Sosyal Konut Projesi’nde ise 80 adet konuta yer veriliyor.

Konut projeleri ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, TOKİ’nin satışa çıkaracağı bu alt gelir grubu projesindeki konutlar iki oda bir salon daire tipinden meydana gelirken, diğer sosyal konut projesindeki 80 adet konut ise üç oda bir salon ve dört oda bir salon dairelerden meydana geliyor.

Başvurular Halkbank’a Yapılacak

Herhangi bir ön şart koşulmadan ve kura çekilişi gerçekleştirilmeden başvuru sırasına göre konut seçme ve satın alma imkanı sunulacak olan bu konutlar için, dar ve orta gelir grubundan vatandaşların 1 Kasım ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuru gerçekleştirmesi gerekecek. Başvurular ise Halkbank’ın Ankara’da yer alan şubeleri aracılığı ile toplanacak.

TOKİ’nin Mamak’taki alt gelir grubu konutları için vatandaşlara 180 ay vade ve 608 TL taksitli konut kredisi imkanıyla sunulurken, konut fiyatları 124 bin 378 TL’den başlangıç gösterecek. Öte yandan peşinat oranı %12 olarak uygulanacak olan konutlar için en az 14 bin 926 TL peşinat ödenecek.

Aynı bölgede hayata geçirilen sosyal konut projeleri için ise %10, %15 ya da %25 peşinat ödenmesine bağlı olarak aylık vadede konut kredisi ödemeleri değişen konutların fiyatları 224 bin 427 TL’den başlangıç gösterecek.

Kaynak: gayrimenkuleks