TOKİ Balıkesir Sındırgı’da 155 Konutu Açık Satışa Çıkarttı

19/10/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Balıkesir'in Sındırgı ilçesi 2. Etap konutlarında 155 konutu koşulsuz kurasız seçme fırsatı ile satışa sundu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 155 adet konutu; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 31 Aralık 2018 tarihleri kadar başvurulara açık şekilde satışa çıkarttı.

Projede 155 konutun tamamı 3+1 yapıda olup, en düşük konut fiyatı 182.560 TL, en yüksek konut fiyatı ise 201.606 TL şeklindedir.

Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat bedeli için 120 ay vadeli konut kredisi,%15 peşinat bedeli için 156 ay vadeli konut kredisi,%20 peşinat bedeli için 180 ay vadeli konut kredisi alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Başvurular Ziraat Bankası Sındırgı şubesinden alınacaktır.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

Satış aşamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir. Ayrıca banka komisyonu ve BSMV her taksit ödemesiyle birlikte, taksit tutarı üzerinden alıcıdan tahsil edilir.

Kaynak: KrediPazarı