TOKİ Erken Borç Ödeme Kampanyasında Son İki Gün

17/10/2018

Toplu Konut İdaresi tarafından uygulanan %24 oranındaki indirimli erken ödeme kampanyası kapsamında başvurular için son iki gün kaldı. Kampanya 19 Ekimde son buluyor.

Toplu Konut İdaresi tarafından her sene düzenlenen erken borç kapatma kampanyası bu sene ikinci defa düzenlendi. TOKİ tarafından konut kredisine uygulanan %24 oranındaki indirim kampanyası kapsamında ilk 11 günlük süreçte vatandaşların %95’lik kısmı 271 milyon Türk Liralık borcunu kapattı. Kısmı ödeme gerçekleştirerek kampanyadan yararlananların sayısı ise 5 bin 482 olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, vatandaşların %24’lük indirim kampanyasıyla borçlarını kapattıklarını ve tapularını almayı hak ettiklerini, ilk 11 günlük süreçte kampanyadan yararlananların %95’lik kısmının borçlarını kapattığını, kampanyanın hitap ettiği kitlenin dar gelirli aileler ile birlikte orta gelirli aileler olduğunu, her iki kesimin de rahat ve uygun şartlarda ödemelerini gerçekleştirebilmeleri için sürekli olarak kampanyalar uyguladıklarını, hem kredi kullanmadan ödemelerin yapılması hem de kampanyaya katılım oranının kendilerini mutlu ettiğini, kredi kullanılmadan elde edilen tasarruf ekonomiye kazandırıldığını ifade etti.

Borcun Tamamını Kapatmayanlar da Yararlanacak

İndirim kampanyasının bu sene ikinci kez düzenlendiğini söyleyen Turan, ikinci kampanyada aynı zamanda esnek ödeme olanakları sunduklarını, söz konusu kampanyada tüm borçlarını kapatamayacak durumda olan kişilerin de yararlanabileceklerini, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 19 Ekim tarihinin son başvuru günü olduğunu bilmeleri gerektiğini, bu tarihe kadar başvuruların yapılmasını, 19 Ekim tarihinde sonra yapılan başvurularda indirim uygulanmayacağını söyledi. Kampanyadan satışları geçen senenin haziran dönemi sonuna kadar olmuş ve geri ödemeleri geçen senenin haziran döneminde başlamış konut ve iş yeri sahiplerinin faydalanabileceklerini söyleyen Turan, aynı zamanda konut kredisi vadesi 12 ay ve daha az kalanların da bu imkandan yararlanamayacaklarını söyledi.

Kaynak: KrediPazarı