TOKİ Erken Ödeme Kampanyasında Son Hafta

15/04/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) erken ödeme kampanyası kapsamında son haftaya girildi. %22 indirim avantajından yararlanmak için son günler.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına indirim kampanyası düzenlendi. 23 Mart’ta başlayan kampanya aktif halde devam ediyor. Kampanya kapsamında %22 indirim fırsatı sunuluyor.

Kampanyanın ilk 16 gününde borcunun tamamını kapatan ve kısmi ödeme yapan vatandaşlarla beraber toplam 4.389 konut ve iş yeri alıcısı 244 milyon 451 bin liralık borcunu kapatarak indirim kampanyasından yararlandı. Bu yıl %22 oranında indirim yapılan kampanyadan ilk 16 günde 3.883 konut ve iş yeri alıcısı 225 milyon 924 bin liralık borcunu kapatarak tapularını almaya hak kazandı. Borcunun tamamını kapatamayan 506 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları 18 milyon 527 bin liralık peşin ödemelerle indirim kampanyasından yararlandı. 244 milyon 451 bin liralık borcun %74’üne karşılık gelen 182 milyon 77 bin liralık kısmı, kişisel birikimlerle ödendi.

Tamamını Ödemeyen de İndirim Alıyor

210.000 konut ve işyeri alıcısını kapsayan %22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabiliyor.

Son Bir Hafta

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 19 Nisan Cuma gününe kadar Ziraat Bankası ve HalkBank’a başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Konut Kredisi ile Ödenebiliyor

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları Ziraat Bankası ya da Halkbank’tan konut kredisi kullanmak sureti ile de borcunu kapatabilecek.

Birikimi olmayan vatandaşlar TOKİ hesaplarının olduğu Ziraat Bankası ya da HalkBank şubeleriden konut kredisi için %1.28, iş yeri kredisi için ise %1.38 faiz oranları ile kredi kullanabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı