TOKİ Erken Ödemeleri için Konut Kredisi Kullanılabiliyor

03/10/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2019 yılında ikinci defa erken ödeme kampanyası başlattı. Erken ödeme kampanyasından yararlanarak tapusunu almak isteyen vatandaşlar uygun faiz oranları ile konut kredisi kullanabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi düzenlendi. %22 indirim uygulanacak kampanyaya başvurular 18 Ekime kadar devam ediyor.

TOKİ kampanya kapsamında borcunu erken ödemek isteyen vatandaşlara özel indirimler sunuyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin %25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabiliyor.

TOKİ borcu için peşinatı olmayan vatandaşlar %22 indirimden yararlanmak için konut kredisi kullanabilir. Tüketiciler TOKİ’ye özel olarak kullandırılan konut kredisini konut sözleşmesini imzaladıkları anlaşmalı bankalar kullanabiliyor. TOKİ ile anlaşmalı olan HalkBank ve Ziraat Bankası söz konusu finansman için %0.99’dan başlayan faiz oranları ile kredi sağlıyor.

Kaynak: KrediPazarı