TOKİ İle Emekliler Ev Sahibi Oluyor

06/03/2018

Emekliler ev sahibi olma hayalini TOKİ ile gerçekleştirebilecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eşi, kendisi ve çocukları dahil konut sahibi olamamış emeklilere özel konutlar yapmaya devam ediyor.

60 Bin TL'den Başlayan Fiyatlar

Tek geliri emekli maaşı olan ve konut kredisi faiz oranları nedeniyle ev sahibi olamayan emekliler için TOKİ cazip fiyat imkanları sunarak ev sahibi olmalarına destek oluyor. TOKİ birçok şehirde satış ilanı yayınlıyor bölgelere göre değişiklik göstererek konut kredisi hesaplama yapıldığında 250-300 TL taksit tutarları ile konut fiyatları 60-70 bin TL'ye kadar düşüş gösterebiliyor.

240 Ay Vade

Bankalardaki yüksek faiz oranları karşısında konut kredisi kullanamayan emekliler için TOKİ %10 peşinat ile 240 aya varan vadelerde konut sahibi olma imkanları sağlıyor. TOKİ evlerine sahip olabilmek için emekli maaşı dahil aylık hane gelirinin 3200 TL'yi geçmemesi gerekiyor. İstanbul için gelir şartı üst sınırı 3700 TL olarak uygulanıyor.

TOKİ Konutlarına Sahip Olabilmek İçin;

TOKİ şubelerine yada anlaşmalı kamu bankalarına mart ayı içinde başvuruda bulunmak. Başvurular konutun bulunduğu yerdeki Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak.TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için öncelikle emeklinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı ev olmayacak. TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak koşulu aranıyor. TOKİ konut başvurusu yapılacak il/ilçede en az 1 yıl ikamet şartı aranıyor. Başvuru sırasında 'Gayrimenkul Satış Sözlemesi' imzalanacak. Başvuru sırasında konut fiyatının %10'u peşinat olarak talep edilecek.

Kaynak: PostaGazetesi