TOKİ Konutlarına 500 Bin Başvuru Yapıldı

26/03/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunarak TOKİ’nin 50 bin sosyal konutun yapımına başlandığını ve konutlara 500 bin başvuru yapıldığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Avcılar´da, henüz imar planı olmayan Yeşilkent Mahallesi´nde salon toplantısına katıldı. Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı talimatı üzerine ülke çapında kentsel çözüm projeleri geliştirdiklerini, 81 ile genelge gönderdiklerini, en acil, öncelikli alanlarda kentsel yönetim sürecini yönetmek istediklerini anlattı. Bakan Kurum, şöyle dedi:

Dönüşüme Konut Kredisi Desteği

"Bugüne kadar 82 bin insanımızı depremlerde kaybettik. Artık hiçbir vatandaşımızı kaybetmeyi, hiç kimsenin riskli binada yaşamasını istemiyoruz. Her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1.5 milyon konut yapmak suretiyle dönüşümü gerçekleştireceğiz. 40 bin konutu TOKİ yapacak. Yaklaşık 250 bin konutu yerel yönetimlerimizle yatay mimaride, özümüzü kültürümüzü yansıtır biçimde yapacağız. %50´ye kadar hibe desteği vererek tam 4 milyar TL konut kredisi faizi desteği sağlamak istiyoruz. Bir ilçe belediyesi, yerel yönetim tek başına kentsel dönüşümü yapamaz.

İmar Planı Hazır

Bakanlık olarak hazırız. İmar planını hazırlarız, Vatandaşımız ne istiyorsa onu yaparız. İsterseniz müteahhit ile isterseniz TOKİ ile konutunuzu yaptırırız. Kredi desteği ile her zaman vatandaşımızın yanındayız. Avcılar´daki Yeşilkent´i marka haline getireceğiz. Gaziosmanpaşa, ardından Esenler´de 60 bin konutluk temeli attık. Üsküdar´da,Beyoğlu, Kartal´da temelleri attık"

TOKİ’ye 500 Bin Başvuru

Bakan Murat Kurum, ilk etapta İstanbul´da 6 bin 300´ü olmak üzere 50 bin sosyal konutun yapımına başlandığını, 250 bini bulacak bu konutlar için 500 bin başvuru yapıldığını açıkladı.

Kaynak: Vatan