TOKİ Kurasız Konut Satışlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

28/08/2018

TOKİ’nin 35 şehirde satışa sunduğu 80.000 TL’den başlayan 5.543 konutun başvuru şartları nedir? Açık satış usulu nasıl ilerlemektedir? Son başvuru tarihi nedir?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ülkenin 35 şehrinde inşa etmiş olduğu 5.543 adet konutu kurasız bir şekilde satışa sundu. Başvuru önceliğine göre satışı gerçekleştirilecek olan söz konusu konutların fiyatları 80 bin TL’den başlangıç gösterirken, başvuru sürecinin ve aşamalarının nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

Konutlar Başvuru Önceliğine Göre Satılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ülke çapında hayata geçirmiş olduğu 5 bin 543 adet konutunu alıcılarına sundu. Söz konusu konutların fiyatları 80 bin TL’den, aylık taksit tutarları ise 285 TL’den başlangıç gösterirken, konutların satışı ise herhangi bir kura çekilişi yapılmadan, başvuru önceliği göz önünde bulundurularak sahiplerine teslim edilecek.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, 5 binin üzerinde alıcılarına sunulan bu konutlar, 2018 yılının sonuna kadar hak sahiplerini bulmuş olacak. Konut fiyatları 80 bin ile 285 Bin TL arasında değişiklik gösteren bu projeler sayesinde dar gelirli aileler ev sahibi olacak.

Başvurular Yıl Sonuna Kadar Yapılacak

Öte yandan konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye’nin 35 kentinde inşa edilen 5.543 adet konutu açık satış usulü ile kurasız bir şekilde satacaklarını dile getirerek, vatandaşların yıl sonuna kadar konutlar için ilgili bankalara müracaat etmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca açıklamalarında kurasız konut satışlarından ev alabilme şartlarından da bahseden TOKİ Başkanı Turan, başvuru sahiplerinin ve birinci dereceden yakınlarının üzerine başka bir konut kaydının bulunmaması gerektiğini, daha önce TOKİ’den konut satın almamış ya da konut kredisi kullanmamış olması gerektiğini ve 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: gayrimenkuleks