TOKİ Mersin Mezitli'de 262 Konut İnşaa Edecek

26/07/2018

TOKİ sosyal konut üreteceği projelerine bir yenisini daha ekledi. İdare Mersin Mezitli’de inşa edilecek 262 konutun ihalesini yaptı.

Türkiye genelinde 2018'de 65-70 bin adet konut üretim hedefi bulunan Toplu Konut İdaresi Mersin'de hayata geçireceği projesi için ihaleyi yaptı. TOKİ Mersin Mezitli'de toplam 262 adet konut üretimi gerçekleştirecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKi) tarafından Mersin’in Mezitli İlçesi Mezitli Mahallesi’nde inşa edilecek 262 konutun ihalesi yapıldı. 25 Temmuz 2018, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Hayata geçirilecek TOKİ Mezitli konut projesinde yükseklikleri zemin +4 ve +5 olan konutlar 2+1 planında inşa edilecek. Gelenekten geleceğe varma arayışını benimseyen TOKİ, mimaride şehirlerimizin yöresel dokusunu ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Bu projede geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe anlayışı modernize edilerek yansıtıldı. Ahşap görünümlü kaplamalar, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, söveler, kat silmeleri ve geniş pencereler kullanılarak farklılık yaratılmaya çalışıldı.

Kaynak: emlakpencerem