TOKİ Online Borç Sorgulama

17/09/2018

TOKİ’den bu yıl ikincisi düzenlenen erken borç ödeme kampanyası için başvuru tarihi 21 Eylül'de başlıyor. TOKİ internet sitesinden borç durumu sorgulanabiliyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, indirim kampanyasına başvuruların 21 Eylül'de başlayacağı belirtildi.

TOKİ’nin bu yıl ikincisini düzenlediği erken borç ödeme kampanyası kampanyası 21 Eylül’de başlıyor. Başvuruda bulunmak için kişinin TOKİ’ye aidat veya vergi borcunun olmaması gerekiyor. Borç durumu TOKİ internet sitesinden sorgulanabiliyor.

TOKİ bu yıl ikincisini düzenlenen indirim kampanyasıkasamında esnek ödeme planı yaptıkları sunuyor. %24 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşları da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %24 indirim kampanyasından faydalanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinin 21 Eylül-19 Ekim tarihleri aralığında ilgili bankaya başvurmaları gerekiyor.

Kampanyanın Kapsamları

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanamıyor. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil edilmiyor.

Kaynak: KrediPazarı