TOKİ Sivas Konutları Satışı

06/12/2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Sivas konutlarının satışına ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Sivas’ta inşası devam eden 762 konut’un, 136’sı açık satış yöntemi ile satışa sunuldu. Başvurular 5 Aralık’ta başlıyor.

Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Sivas Yenimahalle de 762 adet toplu konut uygulamasına yönelik satış duyurusu ön bilgilendirmesinde şu açıklamalar yer verdi;

“Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat bedeli için 96 ay vade,%15 peşinat bedeli için 108 ay vade,%25 peşinat bedeli için 120 ay vadeli konut kredisi alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Satış aşamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.”

Kaynak: Yeni Akit