TOKİ Sosyal Konut Kuraları Ne Zaman Belli Olacak?

08/04/2019

TOKİ’nin yoğun talep gören 50 bin sosyal konut projesi kapsamında başvuruların sona ermesine çok kısa bir süre kaldı. Peki kura sonuçları ne zaman belli olacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 50 bin sosyal konut projesinde başvuruların sonuna yaklaşıldı. Konutlar için kuraların ne zaman çekileceği merak konusu. TOKİ’den net tarih gelmesede kuraların başvurular sona erdikten sonra hızla çekilmesi tahmin ediliyor.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

TOKİ 50 bin konut projesi ile ilgili normal başvurular, 11 – 22 Mart tarihlerinde alınırken 25 Mart’ta şehit aileleri ve dul ve yetimlerin başvuru süreci başladı. 5 Nisan itibariyle de emekli başvurularına ayrılan süre son buldu. Tüm kategorilerdeki başvurular ise 19 Nisan tarihinde sona erecek.

Sosyal Konut Projesi Detaylar

Peşinatlar %10 ile başlayacak. Konut fiyatları 240 aya kadar vadelendirilebilecek. 2+1 konutlar için konut kredisi taksitleri 388 liradan başlayacak. Her ilde konuma göre değişiklik gösterecek. Konutlar 4- 5 kattan yüksek olmayacak. 50 bin konutun 6.300 tanesi İstanbul'da, 2.934 tanesi Ankara'da, 2.500 tanesi İzmir'de, 2.200 tanesi ise Adana'da yapılacak. Şehit ailelerine, gazilere ve emeklilere yönelik kontenjan olacak.

Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla yapılacak. 2+1 konutlar için başvuruda en fazla 4.500 lira gelir kabul edilecek. İstanbul için ise 4.800 lira olabilecek. Başvuru sahiplerinin en az 1 yıl aynı il içinde ikamet ediyor olması şart. Gerekli evraklar ve başvuru şartları TOKİ’nin resmi internet sitesinden de öğrenilebilecek. Başvuru talepleri 19 Nisan'a kadar sürecek.

Kaynak: CNN Türk