TOKİ Talep Toplama Dönemi Yarın Başlıyor

05/03/2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting esnasında açıkladığı TOKİ sosyal konut projesi ile 50.000 konut ev sahibi olmak isteyenlerin talebine açılacak. TOKİ'nin 50.000 sosyal konut için talep toplama işlemi yarın başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut talep toplama işlemi, 6 Mart Çarşamba (yarın) başlıyor. Toplam 50.000 konutun sahibini bulacağı TOKİ'de, fiyatlar 116.000 TL ile 399.000 TL arasında olacak.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Taksitleri 388 liradan başlayacak olan ve 20 yıl vadeli konut kredisi seçeneği sunulan TOKİ sosyal konutları, düşük ve orta gelirli vatandaşları hedefleyecek. Fiyatlar ise 116.000 TL ila 399.000 lira arasında değişkenlik gösterecek. Bu konutların talep toplama işlemleri ise 6 Mart Çarşamba günü başlayacak. Ziraat Bankası ve Halk Bankası, talep toplama aşamasında devreye girecek olan bankalar olacak.

Talep Nasıl Toplanacak?

Nüfusu 40.000 ve altında olan ilçe ve beldelerin konut ihtiyacının karşılanması ve örnek toplu konut projeleri geliştirilmesi amacıyla yerel yönetimlerin ve kamu idarelerinin (Valilik/Belediye/Kaymakamlık) önereceği arsalar üzerinde TOKİ tarafından talep organizasyonu yöntemi ile toplu konut uygulaması yapılmaktadır.

Kent merkezi ve ya merkeze yakın gelişme aksı üzerinde yer alan, genel altyapısı tamamlanmış arsalar (Belediye ve Hazine mülkiyetinde bulunan arsalar) konut inşaatı yapılmak üzere TOKİ’ye önerilebilmektedir.

Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan Valilik, Kaymakamlık ve ya Belediye tarafından anket formu düzenlenecektir.

Kaynak: Hürriyet