TOKİ Yüzde 22 İndirim Kampanyası Detayları

18/03/2019

TOKİ borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut alıcılarına yönelik erken ödeme kampanyası başlattı. Esnek ödemelerle %22 erken ödeme indiriminden yararlanabilecek kampanyanın detayları belli oldu.

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Mart 2019 tarihinde başlıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeniyle geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendi.

Esnek Ödeme ve Yüzde 22 İndirim

210.000 konut ve işyeri alıcısını kapsayan %22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Son Başvuru 19 Nisan

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Mart – 19 Nisan 2019 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

2017 Sonrası Konutlar Kampanyaya Dahil Değil

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil edilmedi.

Borç için Konut Kredisi Kullanılabilecek

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Kaynak: KrediPazarı