TOKİ Yüzde 22 İndirim Kampanyası Devam Ediyor

04/04/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut taksitlerini erken kapatmak isteyen alıcılar için esnek ödeme seçenekleri ve %22 indirim uyguluyor. Ayrıca borcunu toplu kapatmak isteyenler için Ziraat Bankası ve HalkBank konut kredisi kullandırıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından indirim kampanyası düzenlendi. 23 Mart’ta başlayan kampanya aktif halde devam ediyor.

Esnek Ödeme ve Yüzde 22 İndirim

210.000 konut ve işyeri alıcısını kapsayan %22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Kampanya Sonu 19 Nisan

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 19 Nisan 2019 tarihine kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Borç için Kredi Kullanılabiliyor

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları Ziraat Bankası ya da Halkbank’tan konut kredisi kullanmak sureti ile de borcunu kapatabilecek.

Vatandaşlar borcunu kapatmak için TOKİ hesaplarının olduğu Ziraat Bankası ya da HalkBank’tan konut kredisi için %1.28, iş yeri kredisi için ise %1.38 faiz oranları ile kredi kullanabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı