TOKİ Yüzde 22 İndirim Kampanyasında Son Gün

18/10/2019

TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği %22 indirim kampanyasında son gün girildi. Bugün gün sonuna kadar ödeme yapan tüketiciler indirimlerden yararlanabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği ve başvuruları bugün sona erecek %22 indirim kampanyasından şu ana kadar 12.078 kişi yararlandı.

TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İdare'nin, borcunu hemen ödeyip tapusuna sahip olmak isteyenler için 23 Eylül'de başlattığı %22 indirim kampanyasına başvurular yarın sona erecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılamayacak.

Son zamanlarda ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler ve faizlerin düşmesiyle kampanyaya katılım bir önceki döneme göre büyük artış gösterdi. Bir önceki dönemde kampanyadan 4.755 konut ve iş yeri alıcısı faydalandı, bu dönemki kampanyadan ise şu ana kadar 12.078 kişi yaralandı ve kampanya sonuna kadar bu sayının artması bekleniyor.

Kampanyaya, bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da başvurabiliyor. Bu durumdaki vatandaşlar, borç bakiyesinin %25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanıyor.

Borcunun tamamını kapatamayan 1.305 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları peşin ödemelerle indirim kampanyasından yararlandı.

Ayrıca kampanyadan yararlananların yaklaşık %60'ı borçlarını konut kredisi kullanmadan kişisel tasarrufları ile kapattı. Önceki dönemle kısayla konut kredisi kullanarak borcunu kapatan tüketici sayısı faiz oranlarının düşmesi ile arttı.

Tüketiciler TOKİ konut sözleşmesini imzaladıkları Ziraat Bankası ya da Halkbank üzerinden borcunun tamamını ya da bir kısmını kapatmak için %0.99 faiz oranı ile kredi kullanabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı