TOKİ’den 2019 Fırsatları

23/01/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 300 liradan başlayan taksit seçenekleriyle, 29 şehirde 5 bin 68 konutu satışa çıkardı. TOKİ 2019 yılında da 20 yıl vadeyle kira öder gibi konut sahibi olma fırsatı sunuyor.

Türkiye’nin farklı noktalarında konut inşasına devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2019 için özellikle emekli ve dar gelir grubuna odaklandı. Birçok ilde konutlarını satışa çıkaran TOKİ, 2019 Ocak itibarıyla 5 bin 68 konutu daha satışa sundu. 29 ilde hayata geçirilen konut projeleri, özellikle emekli vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor.

240 Ay Vade Seçeneği

Evlerin taksiti, emekli ve dar gelirlinin bütçesine uygun olacak şekilde 66 bin liradan, taksitler de 300 liradan başlayarak artıyor. 20 yıla kadar yani 240 ay vade seçeneğiyle konut kredisi sunan TOKİ, hiç evi olmayan emeklileri konut sahibi yapıyor. İnşa ettiği konutları sadece bir bina olarak değil, kazandırdığı yan tesislerle birlikte bir sosyal yaşam alanına dönüştürüyor.

Gelir Sınırı Mevcut

Emekli kesime hitap eden konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olarak satışa sunuluyor. Farklı konut seçeneklerinin yer aldığı projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. Konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvurulması gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Vatandaşlarımız diğer detayları '444 86 54' numaralı ALO TOKİ hattından öğrenebilir” dedi.

Başvuru Şartları Neler?

TOKİ fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin belli başlı şartları taşıyor olması gerekiyor. Başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikame ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Daha önce TOKİ’den konut ve konut kredisi almamış olmak, kendisine, eşine veya velayetindeki çocuklara ait mülkiyetinin olmaması da diğer şartlar arasında yer alıyor.

TOKİ tarafından 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak satışa sunulan konut fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikame ediyor olması gerekiyor.

Kaynak: Güneş