TOKİ’den Borç Bitirme Kampanyası

03/09/2018

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu kısa zaman içerisinde bitirerek konut tapusunu almak isteyen vatandaşlar için bu sene ikinci bir kampanya başlatıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kuruma olan vadeli borçlarını erken ödeyerek hak sahibi olduğu konutunun tapusunu bir an önce teslim almak isteyen vatandaşlar için her sene belirli periyotlarda konutta indirim kampanyası düzenliyor. 2018 yılından daha önce indirim kampanyası başlatan TOKİ, vatandaşlar tarafından gelen yoğun talepler doğrultusunda ikinci kez düzenlemeye hazırlanıyor.

Kampanya 2017 Haziran Sonuna Kadar Satılan Gayrimenkuller İçin Geçerli

Başlatılacak olan bu TOKİ Borç Bitirme Kampanyası’ndan, satışları geçtiğimiz yılın Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen geri ödemeleri ise yine aynı dönemde başlayan konut ve iş yerleri faydalanabilecek.

Borcun Tamamını Ödemeyenler de Kampanyadan Faydalanacak

Üstelik bu defa %24 olarak uygulanacak olan bu indirim kampanyasından yalnızca borcunun tümünü ödeyecek olan değil, bir kısmını ödeyecek olan hak sahipleri de faydalanabilecek. Söz konusu bu borcunun tümünü ödemeyecek olan hak sahipleri, en az %25’ini ödemek kaydıyla bu kampanyadan faydalanırken, bu oranlardaki peşin ödemelerinde %24 indirim alabilecek.

Başvurular Bu Ay Sonu Başlayacak

TOKİ’nin Borç Bitirme Kampanyası’ndan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri hak sahiplerinin, 24 Eylül ile 19 Ekim 2018 tarihleri arasında Ziraat Bankası’na başvuru yapması gerekecek. Elde edilen bilgilere göre söz konusu bu kampanyadan faydalanacak olan konut ve iş yeri hak sahibi sayısının yaklaşık olarak 192.000 civarında olması bekleniyor.

Kaynak: gayrimenkuleks