TOKİ Kasım Ayı Alt Gelir Grubu Satışları

05/11/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kasım ayı alt gelir grubu satışlarını duyurdu. TOKİ 77 bin TL den başlayan fiyatlarla 20 yıl vadeli konut satış imkanları sunuyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Dar gelirli vatandaşların bütçesine göre özel konut üretimine devam ediyor. Alt Gelir Grubu konut satışları kapsamında fiyatlar 77 bin TL'den başlıyor. Ayrıca 20 yıla kadar vade fırsatları ile konut kredisi seçenekleri sunuluyor.

269 TL Taksitle

TOKİ, kasım itibarıyla 7 bin 807 konutu satışa sundu. 35 ilde hayata geçirilen konutlar özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat sağlıyor.Konutların taksiti alt gelir grubu vatandaşların bütçesine uygun olarak 269 TL den başlıyor. 20 yıla kadar ödeme imkanı sunulan konutların fiyatı ise 77 bin liraya kadar düşüyor.

Konutta İkamet Şart

Konut sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar gerekiyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayan vatandaşlar konutlarını borçları bitene kadar devredilemiyor.Ayrıca, bazı projelerde, satın alınan konutta borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edildiğinde sözleşme fesih edilebiliyor.

Kura Usulü Satış

Konutlardan bazıları ise kurayla satılıyor ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. Satışa sunulan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli. Hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer detaylar '444 86 54' numaralı ALO TOKİ hattından öğrenilebiliyor.

Kaynak: A Haber