TOKİ’den Kırşehir Çiçekdağı'nda 127 Yeni Konut

26/07/2018

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı konut projesi kapsamında yöresel mimaride toplam 127 konut için ihaleyi tamamladı.

Sosyal konut üretiminde, alt gelir grubu başta olmak üzere, orta gelirlilere, emeklilere, şehit aileleri, gaziler ve çok daha fazlası için konut üreten TOKİ, yeni konut projelerini art arda hayata geçirmeye devam ediyor. TOKİ 2018 yeni konut projeleri programında Kırşehir ilinde Çiçekdağı'nda 127 adet konutun inşaat yapım ihalesini yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi’nde inşa edilecek 127 konutun ihalesi yapıldı.

25 Temmuz 2018, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. TOKİ tarafından Kırşehir'de inşaa edilecek ve ihalesi tamamlanan Çiçekdağı projesi kapsamında, yükseklikleri zemin+3 olan konutların 47’si 2+1 ve 80’i ise 3+1 planında inşa edilecek.

Eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü cephe kaplamaları, dekoratif pencereler, kat silmeleri, söve ve payanda gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Yöresel mimaride inşa edilmiş konutların yanı sıra ticari birimleri, camisi, spor ve oyun alanları, parkları, peyzajıyla kaliteli, çağdaş ve güvenli bir yaşam alanı oluşturuldu. Gelenekten geleceğe varma arayışını benimseyen TOKİ, mimaride şehirlerimizin yöresel dokusunu ön plana çıkarmayı ve kentlerimiz yanı sıra kırsal alanda da herkesin yeterli ve yaşanabilir konut sahibi olmasında öncü ve destekleyici rol üstlenmeyi amaçlıyor.

Kaynak: emlakpencerem