TOKİ’den Vatandaşa Ucuz İş Yeri Fırsatı

09/08/2018

İnşaat sektörüne yönelik yazı açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TOKİ ile birlikte uzun vadeli ucuz konut edindirme projelerinde olduğu gibi ucuz iş yeri edindirme projesinin de hayata geçirildiğini belirtti.

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD ) Başkanı Abdurrahman Kaan, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Kaan, inşaat sektörünün riskli olarak kabul edildiğini, stok probleminin mevcut olduğunu ve kredi maliyetlerinin de bir hayli fazla olduğunu anlattı.

İnşaatta Stok Problemi

Bir Hayli Fazla Stok devir hızını çoğaltan önlemlerin bu sebeple yeteri kadar beslenemediğini dile getiren Kaan, konut kredisi faiz oranlarının %0,98’e kadar düşürüldüğünü fakat hemen geri yükseltildiğini hatırlattı. Bankaların bu işten karlı çıkmak istediğini, inşaat sektöründe mevcut stokları eritmek adına faiz oranları ile oynanmasının bu sebeple problemi üzerindeki tahmin edilen etkiyi göstermediğini de ekledi.

Kira Öder Gibi

İş Yeri Sahibi Olunacak Öte yandan MÜSİAD Genel Başkanı Kaan söz konusu bu açıklamalarında TOKİ ile iş birliklerinden bahsederek, bu doğrultuda uzun vadeli konut sahibi olma projeleri gibi iş yeri sahibi olma projelerinin de hayata geçirildiği müjdesini verdi. Hayata geçirilen bu proje ile KOBİ altyapısı bulunan vatandaşların 500 metrekare büyüklüğündeki bir işyerine kira ödercesine sahip olabileceğini, 10 sene sonra ev sahibi olduğu gibi dükkan sahibi de olabileceğini anlatan Kaan, bu sayede vatandaşların faize de bulaşmamış olacağını aktardı. Ürünü uygun maliyetlerle üreterek ihracat yapma fırsatı yakalayabileceklerini, kendilerinin teşvikler bölümünde bu şekilde yönlendirmelerde bulunduklarını açıklamalarına ekledi.

Kaynak: gayrimenkuleks