TOKİ’nin, Erzurum ve Elazığ Konutları Satışa Çıktı

13/07/2018

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Erzurum Aziziye’de hayata geçirmiş olduğu 126 adet konutu ile Elazığ Merkez’de hayata geçirmiş olduğu 7 konutunu satışa sundu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ Erzurum Aziziye 2. Etap Kentsel Yenileme Projesi dahilinde inşa etmiş olduğu 126 adet konutunu alıcısına sundu.

Söz konusu proje ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, TOKİ tarafından satışa çıkarılan 126 adet konut üç oda bir salon daire tipi ile tasarlandı. Bu projedeki en ucuz konutun fiyatı 163.274 TL olarak belirlenirken, en pahalı konut fiyatı ise 182.695 TL olarak belirlendi.

Öte yandan aylık ödenmesi gereken en uygun taksit tutarı 1020 TL olan TOKİ Erzurum Aziziye Konutları’nda, başvuru dönemi 23 Temmuz’dan itibaren başlayarak 31 Temmuz’da son buluyor. Projeden ev sahibi olabilmek için ü ödenmesi gereken peşinat miktarı ise 2 bin TL oldu.

TOKİ Elazığ Merkez Konutları İçin Başvurular Bugün Başladı

TOKİ Elazığ Merkez Konutları kapsamında yer alan 7 adet konut da satışa sunuldu. Engelli vatandaşlar adına tahsis edilen bu konutlar için, %40 engel raporuna sahip olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Proje dahilinde 7 adet konut ile alakalı elde edilen bilgilere göre; iki oda bir salon daire tipinde tasarlanan bu konutların fiyatları 120.429 TL’den başlangıç göstererek, 128.187 TL’ye kadar yükseliyor. TOKİ Elazığ Merkez Konutları’ndan ev sahibi olmak isteyen engelli vatandaşların aylık olarak ödemesi gereken en uygun taksit tutarı ise 588,76 TL’den başlangıç gösteriyor.

Başvuru süreci bugün itibari ile başlayan konutlar için son başvuru tarihi 28 Eylül olarak belirlenirken, konutların büyüklükleri ise net 59,38 metrekare olarak belirlendi.

 

Kaynak: gayrimenkuleks