TOKİ’nin Sosyal Konut Başvurularında Son Gün

05/04/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 50 bin sosyal konut başvuruları için bugün son gün. Başvurular nasıl yapılıyor?

TOKİ’nin yoğun talep gören 50 bin sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. Şu ana dek 550 bin başvuru alan konutlar için bugün emekli kategorisinde son gün. Başvuruların sona ermesi ile konut sahipleri kura yöntemi ile belirlenecek. Kura sonucunda konut hakkı kazanamayanlar başvuru esnasında yatırılan konut tipine göre 500 ile 1000 TL arasında ücretlerini geri alabilecek.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular konut projesinin bulunduğu şehirdeki Ziraat Bankası ve HalkBank’ın ilgili şubeleri aracılığı ile yapılıyor. Başvurular şu an sadece emekli kategorisinde açık olduğu için başvuru da bulunmak için ön şart emekli olmak ve hane gelirinin 4.500 TL’ yi aşmaması şeklinde. Başvurular Ziraat Bankası ve HalkBank aracılığı ile bugün mesai sonuna kadar yapılabilecek.

Konutlar Ne Kadar?

TOKİ'nin 50 bin konut projesi kapsamında konut fiyatları 116.000 TL' den başlıyor. TOKİ'ye özel uzun vadeli ve düşük taksitli konut kredisi seçeneklerinin sunulduğu projede en düşük aylık ödemeler 388 TL den başlıyor.

Kaynak: KrediPazarı