Tüketici Kredilerinde Taksit Sayısı Artacak mı?

09/08/2016

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, hem tüketici kredileri hem de kredi kartlarında taksit sayısının planlandığını belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, hem tüketici kredileri hem de kredi kartlarında taksit sayısının planlandığını belirtti. Akben, konunun Finansal İstikrar Komitesi'nde de (FİK) tartışıldığını ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındığını ve çalışmaların bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Her iki konuda da ödemelerin esnetilebilmesi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Akben,"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Detaylı çalışma en kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu.

Geciken Krediler Yapılandırılacak

Akben, kredi kartları konusunda, gecikmeye düşen alacaklarla ilgili de yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Taksit Sınırlaması Ne Olacak?

Eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı sınırlaması on iki taksit uygulaması getirilmişti. Cep telefonu taksitle satılmazken, kuyumculukta dört ay taksitle satış yapılabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı