Tüm Kaçak Yapılar İstisnasız Yıkılacak

25/07/2018

Hatırlanacağı üzere kaçak yapılara af getiren İmar Barışı hayata geçirilmiş ve 1 Ocak 2018 tarihinden önce yapılan tüm kaçak yapılar bu kapsama alınmıştı. 1 Ocak öncesi yapılan tüm kaçak yapılar istisnasız yıkılacak.

1 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılan tüm yapılar ise kapsam dışına alınmıştı. Konu hakkında açıklama yapan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen bu tarihten sonra yapılan tüm kaçak yapıların istisnasız olarak yıkılacağını açıkladı.

Kaçak Yapılar Yıkılacak

Konu hakkında açıklamada bulunan Gürgen "Yasaya aykırı tüm yapılar yıkılacak. Çevrenizde 1 Ocak sonra yapılan varsa bize bildirin" çağrısında bulunarak kaçak yapıların yıkılacağını açıkladı. Gürgen yapmış olduğu açıklamasında bu tarihten sonra yapılan tüm kaçak yapıların yıkılacağını ve bakanlık olarak büyük bir çalışma başlattıklarını söyledi. Yapılan tüm ihbarları tek tek değerlendirdiklerini belirten Gürgen "İhbarları tek tek değerlendiriyoruz. 10 gün önce 81 il müdürlüğüne talimat gönderdik. 800 çalışanımızla Türkiye genelinde sahadayız.

İlk olarak Muğla, Trabzon, Rize ve Çanakkale’ye müfettiş gönderdik. Tespitler yapıldı. Resmi prosedürün tamamlanmasıyla birlikte çok yakında yıkım ekiplerini göreceksiniz, tüm kaçaklar yıkılacak.

Artık Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü de bakanlığın bünyesinde, belediyeler üzerindeki yetkimizi de kullanacağız. Çift koldan sahadayız. İlk raporlar geldi. İş soruşturmaya döndü. Kaçak binaları yapanları ve buna göz yumanları tespit ederek, gereken cezayı vereceğiz. Denetimi sıkı tutmak zorundayız. Yoksa bunun adı 2018 affı olur, sonrasında da 2019 affı istenir. Herkes yaşadığı yerde kaçak yapı yapanları bize bildirsin, isim verilmesine de gerek yok, yar bildirilmesi bizim için yeterli. Kaçak bina yapana yıkımın yanı sıra 5 yıl hapsi öngören Türk Ceza Kanunu 84’üncü maddeden, göz yuman memura da 3 aydan 2 yıla kadar hapsi öngören 257’nci maddeden ceza verilecek" dedi.

Kaynak: emlak365