Türk Konut Sektörü Yurtdışına Açılıyor

24/09/2018

GYODER Başkanı Yetgin, “Yurtdışında temsilcilik açma düşüncemiz var. 2012’den sonra yabancıya satışın önü açıldı. Emlak Konut ve derneklerle birlikte hareket edebiliriz. Ekonomiye sağladığımız değeri arttıracağız” dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Yurtdışında temsilcilik açma gibi bir düşüncemiz var. 2012 yılından sonra yabancıya satışın önü açıldı. Emlak Konut ve derneklerle de birlikte hareket edebiliriz. İşin maliyeti ve sunumu açısından memnuniyetle oluruz” dedi. Yetgin, GYODER olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğüyle hayata geçen tarihi kampanyada, 21 üyenin toplam 77 projesiyle yer aldıklarını söyledi. Yetgin, kampanyalar sonunda elde ettikleri rakamların konut almayı planlayan ancak sınırlı imkanları olan vatandaşların bu fırsatları iyi değerlendirdiğini gösterdiğini aktararak, şöyle konuştu:

Ekonomiye Destek

“Gayrimenkul sektörü temsilcileri olarak, son dönemde yaşanan maliyet artışları ve ekonomik dalgalanmaların etkilerine rağmen, ülkemize olan sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak ve üreterek ekonomimize sağladığımız katma değeri artıracağız” diye konuştu. Özellikle ilk evini almak isteyenlerin, bu avantajlı kampanyayı iyi değerlendireceğini düşündüğünü dile getiren Yetgin, şöyle devam etti:

İlgi Daha da Artacak

“Kampanya başlar başlamaz satış ofisleri hareketlendi, ilk günlerden itibaren yoğunluk yaşandı. Çoğunlukla büyük metrekareli dairelere ilgi gösterilmesinden de, vatandaşın oturmak amacıyla ev almak istediğini ve bunun için de kampanyadan yararlandığını görüyoruz. Bu ilginin süreceğine ve satış rakamlarının artacağına inanıyoruz.”

Bu Fiyatları Kaçırmayın

Son dönemde döviz kurunda yaşanan artışla birlikte yükselen maliyetlerin birçok projeyi etkilemesine rağmen, firmaların fiyatları sabit tutmasından dolayı, bu kampanya vesilesiyle konut alanların kazançlı çıkacağını dile getiren Yetgin, ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini çünkü yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmanın mümkün olmayacağını dile getirdi.

İstanbul Tüm Dünyanın İlgisini Çekiyor

Yetgin, yabancı yatırımcı için getirilen vatandaşlık hakkının sektör için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Dünyanın birçok ülkesinde yabancı yatırımcıyı çekmek ve gayrimenkul satışlarını teşvik etmek için uygulanan bir yöntem” dedi. Teşviklerin devamı gibi unsurların, gayrimenkul sektörünün elini güçlendireceğini ve büyümesine katkı sağlayacağını aktaran Yetgin, “Özellikle İstanbul, marka şehir olarak dünyanın dört bir yanından yatırımcıların ilgisini çekiyor. İstanbul’un finans merkezi olması için yapılan çalışmaların daha da somutlaşması ve altyapı projeleri bu ilgiyi artırıyor.”

Kaynak: aksam