Türk Lirası Hafta Başından İtibaren Yüzde 3 Değer Kaybetti

11/10/2019

Doların küresel piyasalarda düşüş yaşadığı haftanın son işlem gününde Türk Lirası negatif ayrışmaya devam ediyor. Türk Lirasındaki değer kaybı hafta başından beri %3’e ulaştı. Dolar kuru hafta kapanışında ne kadar oldu?

Trump, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin ilk gününde iyi geçtiğini açıkladı ve piyasalarda beklentiler de olumlu yönde arttı. İyimser beklentilerin artması ile ABD Dolar Endeksi bugün 98,28 seviyesine gerileyerek 25 Eylül sonrası en düşük seviyeyi gördü. Dolar bugün tüm gelişen ülke paraları karşısında düşüş yaşıyor ve Güney Afrika randı ise en iyi performansı gösteriyor. TL, ABD ile Suriye konusunda gerginlik yaşanması ve sınır ötesi operasyon nedeniyle bu hafta %3 değer kaybetti.

Güne 5,83 seviyesi üzerinde başlayan dolar kuru son saatte 5,88’e yükselerek gün içi zirveyi gördü. Euro kuru 6,49'ten işlem görürken sterlindeki değerlenme ile bugün 7,4030’a yükselerek son haftaların zirvesine çıktı.

Yurt içindeki haber akışı ve gelişmelerin belirleyici olduğu fiyatlamalarda bugün TL varlıklar kısmen düşüş yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: İnvesting